I want your sax: onze nieuwe saxofonist Laurens!

30/03/2016 – “En dus zijn we weer op zoek naar een tenor saxofonist(e)…” , zo stond te lezen in ons nieuwsbericht van afgelopen september.  We waren niet snel tevreden: een goede podium presence, humor en goed op niveau. Iemand die er van houdt om een feest te maken. Een saxofonist(e) die strakke partijen kan blazen èn lekker kan soleren.

En toen maakten we in november kennis met Laurens Schotvanger. Dat klikte meteen en sinds 1 januari maakt hij de blazerssectie van GroovePlanet weer compleet!

Laurens, welkom bij GroovePlanet. Vertel eens wat over jouw muzikale achtergrond?
Al vanaf mijn jeugd speel ik saxofoon. Ik ben begonnen op de alt, maar daar zijn gaandeweg ook de tenor en de bariton bijgekomen.

Waarom sax?
Sax sells! Het is een heerlijk instrument: funky scheuren, zwoel zuchten en een warme jazzy LP sound die nog net niet knettert bij de naald. Daarnaast ziet zo’n grote koperen toeter om je nek er natuurlijk gewoon heel erg goed uit op het podium.

Een echte sax-addict dus?
Yep.

En nu bij GroovePlanet!
Zeker! Sinds eind vorig jaar ben ik met een heerlijk enthousiasme deze groovy band gaan vergezellen op tenor saxofoon. Elke maandag repeteren en dan spat de energie ervan af. Dat tovert elke keer weer een brede grijns op mijn gezicht. Ik kijk enorm uit naar ons eerste optreden!

Heb je nog andere muzikale projecten?
Dat klopt inderdaad, ik speel ook in de bigband Fortnight Swing, daar speel ik alt saxofoon.

Wil je nog wat kwijt aan ons publiek?
See you soon at the next gig!

Tenor Saxofoon player grooveplanet