Naam | Marieke Hulsbos
Woonplaats | Utrecht
Zingt sinds | zolang ze kan herinneren, maar les vanaf mijn 14e.
Stem |  alt/mezzo 😉 Mijn kracht ligt meer in de laagte dan in de hoogte.

Ben jij altijd al into music geweest?

Muziek is altijd belangrijk geweest voor mij en dat zal het ook altijd zijn. Ik zing al zolang ik me kan herinneren, ik was vroeger als klein meisje al constant aan het neuriën en aan het zingen. Ik was alleen ontzettend verlegen en durfde nooit voor mensen te zingen. Met de jaren ben ik steeds meer uit mijn schulp gekropen en nu sta ik geregeld op het podium op allerlei gave feesten. Als ik zo terugkijk ben ik best trots op die ontwikkeling, want ik had vroeger nooit gedacht dat ik hier ooit zo komen.

Wie zijn jouw inspiratiebronnen?

Ik heb niet echt één voorbeeld, maar ik kijk altijd op naar muzikanten die puur en echt zijn. Dus niet per se commercieel, maar gewoon echt retemuzikaal. Het grootste goed is denk ik als een artiest compleet zichzelf kan zijn op het podium en zich keer op keer weer compleet kan verliezen in een jamsessie. Dat vind ik interessanter dan een grote show met lichten en dansers en draaiende decorstukken.

Heb jij een guilty pleasure?

Ik vind het altijd moeilijk om te bedenken wat nou precies een guilty pleasure is, en wat gewoon een pleasure is 😉 Wat ik nog steeds een heel tof nummer vindt is ‘When I Get You Alone’ van Robin Thicke. Dat was voordat hij zich als een soort lady killer ging profileren, maar toen hij nog als een soort Jesusfiguur door de straten van New York fietste. Is stiekem echt een goed nummer! En op zijn tijd kan ik ook heel erg genieten van dramatische Nederlandstalige muziek, zoals bijvoorbeeld van Sjors van der Panne. Oh en mijn achtergrond is natuurlijk jeugdtheaterschool, dus ik ken stiekem best wel veel musicalliedjes.

Je zingt oa bij Best of Five en met Hugo Borst. Meer nog?
Yes; Ik heb gezongen in Divina Close Harmony en vormde een akoestisch duo met Hugo Borst, waarmee ik ook eigen nummers schreef. Nu zing ik als zangeres bij Best of Five en ben ik onderdeel van een close-mic a capella groep (vocalgroup Twelve).
Je schrijft ook eigen nummers toch? In welk genre?
Voornamelijk veel ballads, ik vond up-tempo nummers altijd wat moeilijk om te schrijven! 😉 Ik heb weleens wat geschreven, maar ik ben er eerlijk gezegd niet meer zo heel veel mee bezig. Ik zou het misschien weer eens moeten oppakken..!