Roger Bass guitar hero player

Naam | Roger Eilbracht
Woonplaats | Nieuwegein
Speelt bas sinds | zijn 15e
Gear | Tune, Lag, Eden, Peterson

Als je muziek maakt, gebeurt er soms iets bijzonders. Roger’s auditie bij GroovePlanet was zo’n moment: na 5 seconden spelen werd de hele band als het ware opgetild en klonken de nummers beter dan ooit. Een superklik dus en sindsdien is Roger de vaste bassist van GroovePlanet.

Roger speelt veel verschillende muziekstijlen en zat door de jaren heen in allerlei bands: zijn basis bleef onveranderd een moddervette sound, een funky groove en een energieke podium presence.

Wie zijn jouw inspiratiebronnen?
Qua muziek: Steely Dan, Sting & The Police, Earth, Wind & Fire, Tower of Power. Als het echt om bas gaat natuurlijk Marcus Miller en Victor Wooten. En Jaco Pastorius mag absoluut niet ontbreken.

Wat is jouw guilty pleasure?
Bijna alles van Marco Borsato. Behalve ‘Dromen zijn bedrog’, dat nummer heb ik de afgelopen 20 jaar zoveel gespeeld dat ik het nu niet meer kan horen, hahaha!

En naast GroovePlanet?
Ik werk als docent in Dordrecht en breng veel tijd door op het voetbalveld met mijn zoons. Zelf tennis ik en inmiddels ben ik door de jongens van de band ook mee gaan doen aan de MudMasters.

Boekingen

Artist Bookings

(085) 877 1277

info@artistbookings.nl

www.artistbookings.nl

Informatie

GroovePlanet

(06) 41187901

info@grooveplanet.nl

www.grooveplanet.nl

Facebook